Agenda

Woensdag 28 juni
Junioren, Amateurs (m)
Startlicentie (m 15+) B
Startlicentie (m 15+) A
Belofte, Elite, Professional-B (m)
67e Wielerronde Maasdijk
Zaterdag 1 juli
Nieuwelingen (m)
Amateurs, Belofte, Elite, Professional-B (m)
Amateurs, Belofte (club), Elite (club), Junioren (v)
Startlicentie (m/v 15+)
Funklasse voor (oud) inwoners Giessenburg
Omloop van Giessenburg
Zondag 2 juli
ZoMoCo '23 @RCMD de Coureur
Aparte Dameskoers @ RCMD de Coureur(Tijdens de ZOMOCO)
Zondag 2 juli
Sportklasse (m)
Rotterdam Cycling Festival 2023
Woensdag 5 juli
Junioren, Amateurs (m)
Startlicentie (m 15+) B Inschrijving alleen Westlandse Renner
Startlicentie (m 15+) A Inschrijving alleen Westlandse Renners
61e Ronde van 's-Gravenzande
Zaterdag 8 juli
Sportklasse (m)
Diverse licentiecategorieën (v 15+)
Amateurs, Belofte, Elite, Professional-B (m)
41e Wielerronde van Abbenbroek
Zaterdag 8 juli
Diverse licentiecategorieën (v 15+)
Vrouwenwielrennen Rotterdam Tijdrit
(Willem Alexanderbaan)

Zondag 9 juli
ZoMoCo '23 @RWV de Spartaan
Zondag 9 juli
Sportklasse (m)
Amateurs, Belofte, Elite, Professional-B (m)
Ronde van Kralingen
Zaterdag 15 juli
Amateurs (m)
Amateurs, Belofte (club), Elite (club), Junioren (v)
Amateurs, Belofte, Elite, Professional-B (m)
51e Wielerronde van Barendrecht
Zondag 16 juli
ZoMoCo '23 @WV Avanti
Woensdag 19 juli
Junioren, Amateurs (m)
Startlicentie (m15+) B Inschrijving alleen Westlandse Renners
Startlicentie (m 15+) A Inschrijving alleen Westlandse Renners
Amateurs, Belofte, Elite, Professional-B (m)
60e Wielerdag van Monster
Zondag 23 juli
ZoMoCo '23 @RTV de Bollenstreek
Zondag 23 juli
Junioren, Amateurs (m)
Startlicentie (m15+) B Inschrijving alleen Westlandse Renners
Startlicentie (m 15+) A Inschrijving alleen Westlandse Renners
Amateurs, Belofte, Elite, Professional-B (m)
72e Ronde van Poeldijk
Donderdag 27 juli
Nieuwelingen (m)
Junioren (m)
Amateurs, Belofte, Elite, Professional-B (m)
Startlicentie (m15+) A
Startlicentie (m 15+) B
Professional-A, Professional-B (m)
49e Profronde Westland

Nieuws

  • KNWU Nieuwe Structuur en Statuten in werking

Opheffing district KNWU Zuid-Holland

28 juni 2023

Per heden is het KNWU district Zuid-Holland opgeheven. Deze website zal voor administratieve doeleinden tot eind 2023 in de lucht worden gehouden. Het bestuur is buiten functie gesteld. De penningmeester zal de lopende zaken in 2023 afhandelen en heeft daar ook mandaat, cq volmacht voor. Ook is het nog mogelijk om een subsidie aanvraag (formulier te vinden in de FAQ) in te dienen gedurende 2023 bij het mail adres districtzuidholland @gmail.com. Dit adres zal ook aan het einde van 2023 worden opgeheven.

Voor alle operationele zaken en vragen verwijzen wij naar het Uniebureau op Papendal.

Aantal startplaatsen Zuid Holland NK Jeugd 2023

1 april 2023

Het aantal startplaatsen voor het NK jeugd 10 juni in Oudorp zijn verdeeld op basis van het aantal licentiehouders per 20 maart. Het aantal beschikbare plaatsen voor Zuid Holland is als volgt:
Categorie 1: jongens 2, meisjes 8jr 5, meisjes 9jr 6.
Categorie 2: jongens 7, meisjes 6.
Categorie 3: jongens 11, meisjes 9.
Categorie 4: jongens 10, meisjes 10.
Categorie 5: jongens 10, meisjes 3.
Categorie 6: jongens 13, meisjes 18.
Categorie 7: jongens 12.
Bij jongens categorie 1 en bij de meisjes zijn er nog wat reserveplekken omdat er minder licentiehouders waren dan het maximaal aantal startplaatsen. Bij het LJT op 14 mei in Breda kunnen er nog extra startplekken verdient worden: de eerste drie jongens en de eerste drie meisjes verdienen extra startplaats voor het district Zuid Holland.

Eindstand NK Selectie Jeugd 2023

ZoMoCo 2023

31 maart 2023

Ook dit jaar 2023 gaat de ZoMoCo van start. De start van het seizoen is op 2 april bij RWC Ahoy. De ZoMoCo heeft een nieuwe verfrissende Website ZoMoCo
. De competitie is dit jaar verdeeld in drie perioden, dus ook 3 competities. Ook is er ruimte gemaakt voor Dames en Handbikers wedstrijden.

Selectie NK jeugd district Zuid Holland 2023

7 maart 2023

De selectie in het district Zuid Holland voor het NK jeugd wielrennen op 10 juni in Oudorp wordt gebaseerd op een klassement over de KNWU jeugdwedstrijden t/m 28 mei. Het klassement bepaalt wie er namens Zuid Holland naar het NK mag. Het klassement wordt gebaseerd op de vier beste uitslagen van een renner behaald bij de KNWU wedstrijden in het district tussen juni 2022 en 28 mei 2023. Minimaal twee van die uitslagen moeten in 2023 behaald zijn. Je mag dus 1 of 2 goede uitslagen meenemen uit najaar 2022, maar dat hoeft niet.

De wedstrijden uit 2022 waaruit je eventueel een of twee uitslagen mee mag nemen waren:
18 juni 2022 Klimomnium Dordrecht
27 augustus 2022 Maassluis
4 september 2022 Honselersdijk
25 september 2022 Den Haag
8 oktober 2022 Alphen

De wedstrijden in 2023 die meetellen zijn:
25 maart Gouda
8 april Spijkenisse
16 april Alphen aan den Rijn (Voor jongens en meisjes)
22 april Arkel
27 april Oegstgeest
7 mei Honselersdijk
14 mei Breda
19 t/m 21 mei Jeugdmeerdaagse Rijswijk (eindklassement)
28 mei Lisse
De KNWU wedstrijden na 28 mei kunnen meetellen voor de NK-kwalificatie 2024.

De wedstrijd op 14 mei in Breda is een speciale wedstrijd. Dit is ook een selectiewedstrijd voor district Zuid West (West Brabant en Zeeland). De eerste drie in de uitslag van dit LJSW zijn rechtstreeks geplaatst voor het NK, en verdienen zo een extra startplaats voor het district. Als ze al geplaatst waren, schuift hun plekje namelijk door naar een andere renner in ons district.

Je hoeft niet aan alle wedstrijden deel te nemen: de vier beste uitslagen gelden. Jongens en meisjes worden apart geklasseerd. Renners van buiten het district tellen voor de klassering in een wedstrijd niet mee. Een eerste plek betekent 1 punt. Een tweede plek 2 punten etcetera. Hoe minder puntenover de drie beste uitslagen, hoe hoger je staat in het eindklassement. Bij een gelijk aantal punten wordt gekeken naar de klassering van de vierde beste uitslag, daarna eventueel naar de vijfde etc. Als er na de toewijzing aan renners met minimaal vier wedstrijddeelnames nog plekken over blijven worden die toegekend aan renners met drie deelnames en daarna met twee deelnames. Twee deelnames (waarvan minimaal 1 in 2023) is het minimum om voor NK deelname in aanmerking te komen.

Het eindklassement wordt alleen gebruikt voor de plaatsing voor het NK. Het heeft geen rol in de startopstelling. Die gebeurt op basis van loting.

Tussenstanden en het eindklassement worden vermeld op de site van KNWU district Zuid Holland. (Deze site dus)

Het aantal startplekken voor Zuid Holland wordt later bekend gemaakt. Er kunnen in de LJSW per categorie nog 3 extra startplaatsen worden verdiend.

Jan Blok Scheidsrechter van het Jaar 2022

21 december 2022

Jan Blok verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar 2022

Structuur Wijziging KNWU

11 november 2022

Aanstaande congres vindt er stemming plaats over de structuur wijziging KNWU. Daarvoor hebben we het mandaat nodig van de clubs, organisatoren en overige stakeholders. Dus willen we een goede opkomst hebben in de districtsvergadering van 2 december bij RWC Ahoy. Het uniebureau zal aanwezig zijn voor toelichting en vragen aangaande deze wijziging. De KNWU heeft besloten een structuurwijziging door te voeren om de organisatie te moderniseren en sneller en directer in te kunnen spelen op veranderingen. De bestuurlijke laag in de districten en afdelingen verdwijnt en er komt een nieuw besturingsmodel.
Volg hier de updates over deze transitie:
https://www.knwu.nl/magazine/dossier-structuur-en-strategie-2023/
Volledig Document: document

Districtscompetitie Nieuwelingen/ Junioren halverwege

27 mei 2022

Per 2022 kent de KNWU een districtscompetitie voor junioren en nieuwelingen m/v met wedstrijden door heel Nederland. De reeks bestaat uit 6 wedstrijden en bevat onder meer drie tweedaagsen, twee klimwedstrijden, een baanomnium en een klimtijdrit op de Col du VAM. Er wordt in alle wedstrijden gereden met acht districtsteams van elk 8 renners/ rensters per categorie. De districtscompetitie is bedoeld om renners/ rensters hun klim-, sprint-, en tijdritkwaliteiten te laten ontwikkelen en leert ook waar nog in geïnvesteerd mag worden of welke specialiteit verder ontwikkeld mag worden als pluspunt. Ook het district Zuid-Holland neemt in nauwe samenwerking met de clubs deel aan deze competitie. In overleg met de clubs is aan het begin van het seizoen besloten niet simpelweg de beste renners/ rensters te selecteren die op een bepaald moment het beste presteren! In lijn met de Talentenvisie 2030 van de KNWU gaat het er ons vooral om dat het rijden van een wedstrijd kan bijdragen aan de ontwikkeling van een renner/ renster. De competitie is nu halverwege en in totaal hebben bijna 60 verschillende Zuid-Hollandse renners/ rensters van 12 verschillende clubs in één of meerdere wedstrijden ervaring op kunnen doen. Naast individuele klassementen worden ook standen per district bijgehouden. Onze junioren mannen staan daarin voorlopig op een 4e plaats. De nieuwelingen jongens staan 6e en in het combinatieklassement van de nieuwelingen-meisjes en de junioren-vrouwen bezet het district Zuid-Holland de voorlopig 7e plaats. Overwinningen waren er onder andere voor de junioren mannen in de ploegenachtervolging op de baan, nieuweling Thijs Vrij in het criterium op het Tom Dumoulin park en junior Thijs van Schie in de klimtijdrit op de Col de VAM. 21 augustus wordt de competitie hervat met de klimwedstrijd in Berg en Terblijt. Meer informatie over de competitie is te vinden op https://knwucompetities.nl/districtscompetitie-nwl-jun/

Stand kwalificatie NK Jeugd

4 mei 2022

Hierbij de eindstand van de kwalificatie voor het NK Jeugd:
Huidige eindstand

Selectie NK Tijdrijden 22 juni 2022

21 april 2022

Op woensdag 22 juni vindt in Emmen het NK tijdrijden plaats voor o.a. de categorieën Nieuwelingen en Junioren (m/v). Er zijn 30 startplekken bij de Nieuwelingen-meisjes; 30 bij de Junioren-vrouwen; 40 bij de Nieuwelingen-jongens en eveneens 40 bij de Junioren-mannen.
Startlijst met starttijd DK en RK tijdrijden Z-H en N-H 2022 op 18 mei te Battenoord

Ieder district levert (via de STDC) conform de jaarlijkse besluiten een lijst met namen per categorie, aan bij de commissie wegsport: 10 bij de Nieuwelingen-jongens & Junioren-mannen en 5 bij de Nieuwelingen-meisjes & Junioren-vrouwen. De eerste 4 namen op de lijst van de jongens/ mannen zijn zeker van deelname aan het NK; de eerste 2 op de lijst van de meisjes/ vrouwen. De lijsten moeten 6 juni bij de KNWU zijn. De woonplaats is bepalend. Bondscoaches kunnen altijd namen toevoegen. In overleg met de bondscoaches wordt de definitieve deelnemerslijst bepaald. In verband met de verhouding van het aantal startplekken en het aantal licentiehouders zal het district Zuid-Holland een lijst van 8 namen bij de Nieuwelingen-meisjes & de Junioren-vrouwen aanleveren. De selectiecriteria voor het district Zuid-Holland gaan uit van het DK op 18 mei in Battenoord (inschrijven via mijn KNWU) en een herkansing op 1 juni in Enkhuizen. Info en inschrijven voor de tijdrit in Enkhuizen kan bij Tino Haakman via: Tino@matong.nl onder vermelding van: naam, woonplaats, categorie en geboortedatum. Zet bij de inschrijving onze STDC Richard de Visscher in de cc (RHJVisscher@kpnmail.nl). In Axel (21/5) en Borsele (22/4) is voor het district Zuid-Holland bij de junioren ook nog minimaal 1 plek te verdienen op de groslijst van 10 namen bij de mannen, respectievelijk de 8 namen bij de vrouwen. Daarnaast zijn er aanwijsplekken door de STDC die zullen worden voorgelegd aan de deelnemende Zuid-Hollandse clubs aan de districtscompetitie. De selectievolgorde is als volgt: geen titel

Selectie NK Jeugd district Zuid-Holland

4 april 2022

De selectie in het district Zuid Holland voor het NK jeugd wielrennen op 11 juni in Nijverdal wordt gebaseerd op een klassement over de KNWU jeugdwedstrijden t/m 26 mei. Het klassement bepaalt wie er namens Zuid Holland naar het NK mag en telt ook mee voor de positie aan de start bij het NK. Het klassement wordt gebaseerd op de drie beste uitslagen van een renner behaald bij de KNWU wedstrijden in het district tussen augustus 2021 en 23 mei 2022. Minimaal twee van die uitslagen moeten in 2022 behaald zijn. Je mag dus 1 goede uitslag meenemen uit najaar 2021, maar dat hoeft niet.
Volledige tekst document

Wijzing Transponder Beleid

1 april 2022

Beleid transponders 2022
Regel: het gebruik van een (werkende) transponder die gekoppeld is aan de renner die hem gebruikt, is verplicht bij alle wielerwedstrijden in Nederland. De renner is verantwoordelijk voor een deugdelijk werking van de transponder en de koppeling aan zijn persoon; d.w.z.:
a. Er is sprake van een lopend abonnement bij My Laps;
b. De transponder is op de juiste wijze aangemeld bij Mylaps en de KNWU, zodat de transponder is gekoppeld aan de renner in de database van de KNWU;
c. De batterij van de transponder is voldoende geladen;
d. De transponder is op de juiste wijze en plaats geplaatst op de fiets of om de enkel bij het veldrijden;

Volledige tekst document

ZoMoCo 2022

19 maart 2022

Ook dit jaar is er weer een ZoMoCo. De clubs hebben weer afspraken kunnen maken in dit seizoen een programma te kunnen bieden op de zondagmorgen. Er wordt zoals gebruikelijk gereden in een A,B en een C categorie. De A categorie start om 10:00 en de B categorie start om 11:30, de C erachteraan om 11:31. Dit jaar word de spits afgebeten bij PRC Delta op 3 april.
Voor meer details:

ZoMoCo 2022

Als er inschrijven vermeld staat kun je met een KNWU account vooraf inschrijven voor de wedstrijd. Dat maakt het voor de organisatie altijd iets makkelijker.

KNWU Districtscompetitie 2022

16 december 2021

Deze week heeft het bondsbureau op de website van de KNWU bekend gemaakt in 2022 te starten met een districtscompetitie op de weg voor nieuwelingen meisjes/junioren vrouwen, nieuwelingen en junioren. Deze competitie zal enkel en alleen toegankelijk zijn voor districtsploegen uit de 8 door de KNWU aangewezen districten. Het District Zuid-Holland is blij met dit initiatief en heeft de intentie uitgesproken om aan deze nieuwe competitie deel te nemen. De districtscompetitie is in het leven geroepen, naast en aanvullend op het reeds bestaande aanbod aan wedstrijden en competities. Dit om de inclusieve talentonwikkeling in de districten te waarborgen en te stimuleren. Er is geen sprake van prijzengeld, wel zijn er punten te verdienen voor de nationale ranglijst op basis waarvan selectie voor de NK’s kan worden afgedwongen.

De districtscompetitie 2022 bestaat vooralsnog uit de volgende wedstrijden: • 12 en 13 maart Achterhoek Cup • 30 april Omnium Sittard-Geleen • 7 en 8 mei Col du VAM tweedaagse • 21 augustus Bergomloop Berg en Terblijt • 28 augustus Bergomloop Simpelveld • 17 en 18 september Hoogeland tweedaagse.

De reeks wedstrijden wordt verreden door de categorieën nieuweling-meisjes/junioren-vrouwen, nieuwelingen en junioren. In het eerste jaar rijden de nieuweling-meisjes en junioren-vrouwen in één wedstrijd met elk een eigen uitslag. Er wordt in alle wedstrijden gereden met acht districtsteams van elk 8 renners per categorie. Deze districtsploegen worden samengesteld door de sporttechnisch districtscoördinatoren (STDC) van het district. Renners woonachtig in het district en uitkomend voor een vereniging uit het district komen als eerste in aanmerking om deel te nemen aan een wedstrijd.

In het District Zuid-Holland zullen we hierbij niet simpelweg de beste renners selecteren die op een bepaald moment het beste presteren! In lijn met de Talentenvisie 2030 van de KNWU gaat het er ons vooral om dat het rijden van een wedstrijd kan bijdragen aan de ontwikkeling van een renner. Een renner laten deelnemen aan een wedstrijd uit de districtscompetitie is op deze manier geen oordeel of een renner goed is of niet, maar een instrument om een renner fysiek en mentaal naar een hoger plan te brengen. Bovendien willen we daarbij vooral renners van kleinere clubs die niet in andere competities (kunnen) uitkomen de kans geven wedstrijdervaring op te doen.

Op dit moment werkt het bondsbureau nog aan het reglement en ook staat het wedstrijdprogramma nog niet helemaal vast. Houdt daarvoor de komende tijd de website en de sociale media kanalen van de KNWU goed in de gaten. Ondertussen roept het District Zuid-Holland alle Zuid-Hollandse verenigingen die het komende seizoen één of meer renners in één of meer wedstrijden van de districtscompetitie willen laten rijden op, om jullie interesse voor 15 januari 2022 per email door te geven aan onze STDC (rhjvisscher@kpnmail.nl). Graag met vermelding van de namen en contactgegevens van de verantwoordelijke ploegleider per categorie. In de 2e helft van januari gaan we met deze clubs om de tafel om te bezien hoe we als district samen met deze clubs invulling kunnen gaan geven aan de districtscompetitie 2022.

Deelname aan deze nieuwe competitie betekent dat het District Zuid-Holland in het seizoen 2022 opnieuw afziet van deelname met een districtsteam aan de reeds bestaande wedstrijdenreeksen U23 Road series, Junioren Topcompetitie en klassiekers voor nieuwelingen. Het District raad clubs aan om voor deelname aan deze wedstrijden de samenwerking te blijven zoeken en zoveel als nodig combiteams te vormen. Voorinschrijving hiervoor is nog mogelijk tot en met 31 december 2021 via: https://www.knwu.nl/nieuws/voorinschrijving-competities-voor-2022-geopend.

© KNWU District Zuid-Holland · Contact

Π