Agenda

Nieuws

  • Start Vereniging competities

Presentatie Talentvisie

6 maart 2020

Agenda: Talentontwikkeling doen we samen!

Dat is de visie van de KNWU richting 2030

Talentontwikkeling is de laatste jaren een beladen term geworden. In de visie van de KNWU gaat dat veranderen en zal plezier en verantwoord opleiden centraal staan, ongeacht het niveau. De (verenigings)trainers zijn daar de belangrijkste schakel in.

Om trainers over de visie te informeren en er samen over te debatteren organiseert de knwu in samenwerking met de sporttechnische district coördinator in Zuid-Holland een bijeenkomst op:

Datum: Vrijdag 6 maart
Locatie: Clubhuis van WV Avanti, Amerikalaan 163, Alphen aan den Rijn
Aanvang: 20.00 uur.

Talentcoach van de KNWU Peter Zijerveld en schrijver van het boekje “Talentontwikkeling doen we samen” Marco van Bon zullen de visie presenteren.

Voor de trainers die aanwezig zijn krijgen daarvoor licentiepunten en krijgen gratis het boekje “Talentontwikkeling doen we samen”.

Kampioenschap van het Groene Hart

23 februari 2020

Op zondag 23 februari organiseren organiseert GRTC Excelsior voor de 6de keer het Kampioenschap van het Groene Hart.

Aanmelding Jeugd Wedstrijden

29 november 2019

In overleg met de Consul en met de jeugdcoordinator en de consul van district ZuidWest, is besloten dat het LJC 7 juni gehouden wordt in Bergschenhoek. Dank voor het ruime aanbod van opties.

Het is nu handig snel de overige jeugdwedstrijden aan te melden. Daarom het verzoek jeugdwedstrijden uiterlijk 29 november aan te melden.

Het lijkt de consul en mij verstandig, om net als in o.a. district Noord alle reguliere KNWU jeugdtoernooien mee te laten tellen voor de NK kwalificatie. Afgelopen jaar was de opkomst van de KNWU-wedstrijden na de NK-selectie tegenvallend, ondanks het klassement voor het Open Zuid Hollands kampioenschap. Als dit zo doorzet, vrezen we dat er straks geen KNWU-wedstrijden meer na het NK worden aangeboden. Het Open Zuid Hollands kampioenschap schaffen we af. Dat bleek nog steeds maar beperkt te leven onder renners, terwijl het wel een boel werk was en best wat geld kostte.

De jeugdtoernooien t/m 7 juni bepalen de NK kwalificatie in 2020. Reguliere Jeugdtoernooien na 7 juni tellen dan mee voor de NK kwalificatie in 2021. Alleen voor jongens categorie 7 en meisjes categorie 6 natuurlijk niet. Die rijden immers in 2021 bij de nieuwelingen. Als een renner dit najaar in categorie 3 fietst, kan de uitslag meetellen voor het NK in categorie 4, omdat de renner met al zijn jaargenootjes per 1 januari overgaat naar categorie 4.

We stellen voor de NK kwalificatie voor 2021 te baseren op de 4 beste uitslagen, waarvan minimaal 2 van die uitslagen in kalenderjaar 2021 zijn gereden. Je mag dus maximaal 2 uitslagen uit 2020 meenemen. We vinden het namelijk belangrijk dat deelnemers aan het NK in 2021, ook voorjaar 2021 goede uitslagen hebben laten zien, en dus niet alleen op basis van uitslagen in 2020 zich voor het NK kwalificeren.

Voor de kalender is het nu het belangrijkste jeugdwedstrijden uiterlijk 29 november aan te melden, zodat eventuele dubbele claims voor het landelijk consuloverleg 9 december opgelost kunnen worden.

Met vriendelijke groeten,

Hans en Arjan.

Open Zuid Hollands Kampioenschap Jeugd 2019

9 september 2019

Dit jaar organiseren we voor de tweede maal een open Zuid Hollands kampioenschap. Het is een klasssement over de 5 jeugdtournooien in Zuid Holland in de periode begin juni tot eind september. Op die manier willen we de deelname aan KNWU wedstrijden na het NK stimuleren.
Uitleg Open Zuid Hollands Kampioenschap
Eindstand Open Zuid Hollands Kampioenschap

Mini Weg Wedstrijden

27 mei 2019

Ook dit jaar organiseren we weer de Mini Weg Wedstrijden
Uitleg Mini Weg Wedstrijden

Zuid-Hollandse wielerverenigingen bundelen de krachten

6 november 2018

Om jonge renners te behouden voor de wielersport en te binden aan de Zuid-Hollandse regio gaan een groot aantal Zuid-Hollandse verenigingen het komende jaar nauwer met elkaar samenwerken.

Dat hebben zij gisteravond afgesproken tijdens een interactieve bijeenkomst bij LRTV Swift in Leiden. Zo komen er in 2019 centrale trainingen voor Nieuwelingen en Junioren m/v en worden regioactiviteiten georganiseerd, waar telkens een andere vereniging gastheer is. Daarnaast gaat een Junioren districtsploeg een buitenlands wedstrijdprogramma rijden en komt er een combinatieploeg Zuid-Holland voor Nieuwelingen en Junioren van ‘ kleinere’ verenigingen, zodat ook zij startgelegenheid hebben in de Nederlandse klassiekers.

Richard Visscher KNWU Regiocoach (STDC) Zuid Holland

Schijfremmen

1 juli 2018

Schijfremmen definitief toegestaan per 1 juli 2018

Per 1 juli 2018 toegestaan worden in het wegwielrennen en BMX. Vanuit de UCI zijn er geen aanvullende voorwaarden gesteld aan de uitvoering van de schijfremmen. Omdat er vanuit de handel aangegeven wordt dat er (net als bij de mountainbike) straks enkel nog racefietsen met schijfremmen te koop zullen zijn, heeft de KNWU besloten om de schijfremmen voor alle categorieën - dus ook Jeugd en Nieuwelingen - toe te staan.

Opblaasbogen bij wegwedstrijden

20 juni 2018

Omdat we regelmatig bevraagd worden over dit onderwerp hebben we de volgende tekst gepubliceerd op basis van reglementen verzorgd door KNWU Team Service.

Opblaasbare structuren (N)
Met uitzondering van de finishmarkering, zijn vanaf 1 januari 2022 opblaasbare structuren op of over de weg verboden.

(N) Tussen 1 januari 2018 en 1 januari 2022 zijn opblaasbare structuren op of over de weg, onder de volgende voorwaarden, alleen toegestaan om de startlijn, de laatste kilometer en de finishlijn te markeren:

  • De structuur moet worden uitgerust met twee generatoren, evenals twee ventilatoren tegelijkertijd werken; de structuur moet worden gehandhaafd in een stabiele positie, zelfs in het geval een van de twee generatoren uitvalt;
  • Ten minste één technicus moet alert blijven dichtbij de structuur om actie te ondernemen als er een probleem optreedt;
  • Tenminste één van de twee blowers moet voorzien zijn van een thermische brandstof generator;
  • Brandstof moet, indien nodig, naast de constructie aanwezig zijn;
  • De structuur moet met ten minste 10 ankerpunten worden gewaarborgd. (Gewijzigd per 1.01.03; 1.01.18)

© KNWU District Zuid-Holland · Contact

Π