Agenda

Zaterdag 20 april 2019
Men Elite
Arno Wallaard Memorial
Junioren
Arno Wallaard Memorial Junioren
Zaterdag 20 april 2019
Cat 1 t/m 7
Jubileum Jeugdronde van de Bult
Zondag 21 april 2019
Meisjes Cat 1 t/m 6
Junior-Vrouwen
Nieuweling-Meisjes
Marion Gödde Meisjesronde
Maandag 22 april 2019
Elite/Belofte Club-Vrouwen/Amateur-Vrouwen
(B)-Amateurs/Junioren
Elite-Mannen ZC/Beloften
9-10 jarigen
11-12 jarigen
7-8 jarigen
Funklasse
Ronde van Waddinxveen
Maandag 22 april 2019
Junioren
(C)-Sportklasse/Basisleden
Jeugd Cat. 5
Jeugd Cat. 6
Nieuwelingen
(A2)-Elite-Mannen ZC/Beloften/Amateurs
63 e Ronde van Werkendam
Zaterdag 27 april 2019
Cat 1 t/m 7
Arno Wallaard Jeugdtoernooi
Zaterdag 27 april 2019
Sportklasse
Amateurs
Elite-Mannen/Beloften
Grote Ronde van 's-Gravendeel
Zondag 28 april 2019
Sportklasse
Amateurs
Basisleden
Haagse Wielerdag
Zondag 28 april 2019
RTV de Bollenstreek ZoMoCo
Zondag 5 mei 2019
Sportklasse
(A2)-Elite-Mannen ZC/Beloften/Amateurs
Bevrijdingsronde van Rijswijk
Zondag 5 mei 2019
Cat 1 t/m 7
Westland Wil Vooruit Jeugdtoernooi
Zondag 5 mei 2019
RWC Ahoy ZoMoCo
Zondag 12 mei 2019
Cat 1 t/m 7
2e Jeugdomnium RWV de Spartaan
Zondag 12 mei 2019
HSK Trias ZoMoCo
Zaterdag 18 mei 2019
Cat 1 t/m 7
Jeugd Afwachtingswedstrijd ZHE Tour
Zaterdag 18 mei 2019
Elite-Mannen/Beloften
CCM - ZHE Tour
Zondag 19 mei 2019
LRTV Swift ZoMoCo
Woensdag 22 mei 2019
DK Tijdrijden Zuid-Holland & Regio Kampioenschap Dames Noord- en Zuid-Holland
DK Tijdrijden
Zaterdag 25 mei 2019
Sportklasse
De Bram Ladage Ronde van Katendrecht 2019
Zaterdag 25 mei 2019
(F)-Jun.-Vr./Nwl.-Ms./Amateur-Vr./Basisleden-Vr.
Sportklasse
Ronde van Groot Ammers
Zaterdag 25 mei 2019
Amateurs
Elite-Mannen/Beloften
CCM - 39e Omloop Hoeksche Waard
Zondag 26 mei 2019
Cat 1 t/m 7
LJSW Lansingerland Bergschenhoek
Zondag 26 mei 2019
PRC Delta ZoMoCo
Donderdag 30 mei 2019
Amateurs
Elite-Vrouwen Tijdrit
(D)-UCI-Vr./Belofte-Vr./Elite Club-Vr.
Elite-Mannen/Beloften
57e Ronde van Lekkerkerk

Nieuws

  • U23 Road Series Arjaan De Schipper Trofee 11-5!

Gewijzigde selectiecriteria NK Tijdrijden!!!!

22 mei 2019

De selectie voor het NK Tijdrijden 2019 voor Nieuwelingen meisjes en jongens en voor Junioren mannen en vrouwen loopt via de STDC's en bondscoaches. Elke STDC levert uiterlijk 3 weken voor het NK van 19 juni een lijst van 2x5 rensters en 2x10 renners aan, waarvan de bovenste 2, respectievelijk 5, automatisch zijn geplaatst voor het NK. Voor de resterende startplekken wordt uit alle overige namen een selectie gemaakt in overleg tussen STDC's en bondscoaches.
De selectie van de lijst met namen wordt in het district Zuid-Holland als volgt samengesteld:


De 10 Nieuwelingen jongens en de 10 Junioren mannen:
Op nummer 1 t/m 3 de 1e, 2e en 3e van het districtskampioenschap op woensdag 22 mei in Zevenhuizen
Op nummer 4 & 5 de 1e & 2e van een bike-off op dinsdag 28 mei in Roelofarendsveen
Op nummer 6 t/m 10 in volgorde van prioriteit: de 4e van het districtskampioenschap; de 3e van de bike-off; de 5e van het districtskampioenschap; de 4e van de bike-off enz.
De bike-off bestaat uit een vermogenstest op een wattbike

De 5 Nieuwelingen meisjes en de 5 Junioren vrouwen:
op nummer 1 de eerste renster tijdens de regiokampioenschappen op 22 mei in Zevenhuizen die woonachtig is in het district Zuid-Holland;
op nummer 2 de winnaar van een bike-off
op 28 mei in Roelofarendsveen;
op nummer 3 t/m 5 in volgorde van prioriteit: de 2e renster uit het district Zuid-Holland tijdens de regiokampioenschap; de 2e van de bike-off; de 3e renster uit het district Zuid-Holland tijdens de regiokampioenschap; de 3e van de bike-off enz. De bike-off bestaat uit een vermogenstest op een wattbike

Ben je geen 1e, 2e of 3e geworden tijdens het districtskampioenschap of ben je niet als eerste Nieuwelingen meisje of Junioren vrouw uit het district Zuid-Holland gefinisht tijdens de regiokampioenschappen, maar meen je op basis van goede argumenten toch in aanmerking te komen voor een starbewijs op het NK, stuur dan direct na het districts-/ regiokampioenschap tot en met uiterlijk vrijdag 24 mei een mail aan STDC, Richard Visscher voor deelname aan de bike-off. Ook als je niet hebt kunnen deelnemen aan de districts-/ regiokampioenschappen. Vermeldt in de mail je naam, categorie, licentienummer, geboortedatum, woonplaats, 06-nummer en relevante wedstrijduitslagen. Er kunnen in totaal maximaal 24 renners/ rensters meedoen aan de bike-off. Bij meer belangstelling zal de STDC een selectie maken op basis van de door jou vermelde wedstrijduitslagen. Zondagavond 26 mei worden de deelnemers aan de bike-off bekend gemaakt en volgt nadere info over de test..

De bike-off vindt plaats op 28 mei 2019 in Roelofarendsveen bij Training in-Balance, Veenderveld 5. We beginnen om 19:30 uur met de bike-off tot 20:30uur. Verzamelen vanaf 19:00uur. Deelnemers betalen ter plekke een eigen bijdrage van €10,- en krijgen daarvoor een testrapport en een unieke kans om zich te plaatsen voor het NK Tijdrijden 2019.
Richard Visscher
KNWU Regiocoach (STDC) Zuid-Holland
rhjvisscher@kpnmail.nl

Tussenstand NK selectie jeugd

15 april 2019

De 1e tussenstand voor de NK selectie jeugd.

Vacature Voorzitter District

15 maart 2019

Op donderdag 14 maart 2019 zijn wij als bestuur van het district bij elkaar geweest – inclusief de consul – en daarbij is het volgende besloten:
Per 15 maart 2019 zal Ben Hiep als ad-interim de voorzitterstaken namens het district gaan waarnemen. Lopende zaken zal Casper kortsluiten met Ben en uiteraard met het bestuur van het district. Bij deze is de de functie van voorzitter vacant gesteld. Wij zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter die affiniteit heeft met de wielersport en ook bestuurlijk goed uit de voeten kan en een bindende factor is tussen alle verenigingen, organisatoren en natuurlijk de centrale leiding van de KNWU . Bent u geïnteresseerd in de voorzittersrol dan nodig ik u op voorhand graag uit om dat kenbaar te maken bij Ben Hiep.

Het bestuur van KNWU district Zuid-Holland

Selectie NK jeugd district Zuid Holland

13 februari 2019

De selectie in het district Zuid Holland voor het NK jeugd wielrennen op 15 juni in Ameide wordt gebaseerd op een klassement over de KNWU jeugdwedstrijden t/m 26 mei. Het klassement bepaalt wie er namens Zuid Holland naar het NK mag en telt ook mee voor de positie aan de start bij het NK. Het klassement wordt gebaseerd op de drie beste uitslagen van een renner behaald bij de volgende wedstrijden:

30 Maart Gouda
6 April Spijkenisse
14 april Alphen aan den Rijn
20 april Leiden (telt alleen mee voor jongens)
21 april Dordrecht (telt alleen mee voor meisjes)
27 april Arkel
5 mei Honselersdijk
12 mei Rijswijk
18 mei ZHE Tour (Spijkenisse)
26 Mei Lansingerland Bergschenhoek.

Je hoeft dus niet aan alle wedstrijden deel te nemen: de drie beste uitslagen gelden. Jongens en meisjes worden apart geklasseerd. Renners van buiten het district tellen voor de klassering in een wedstrijd niet mee. Een eerste plek betekent 1 punt. Een tweede plek 2 punten etcetera. Hoe minder punten over de drie beste uitslagen, hoe hoger je staat in het eindklassement. Bij een gelijk aantal punten wordt gekeken naar de klassering van de vierde beste uitslag, daarna eventueel naar de vijfde etc. Als er na de toewijzing aan renners met minimaal drie wedstrijddeelnames nog plekken over blijven worden die toegekend aan renners met twee deelnames en daarna met een deelname. Tussenstanden en het eindklassement worden vermeld op de site van KNWU district Zuid Holland (http://knwu-zuidholland.nl/home). Het aantal startplekken voor Zuid Holland is nu nog niet bekend. Ook dat zal via de site van KNWU district Zuid Holland worden vermeld.

Zuid-Hollandse wielerverenigingen bundelen de krachten

6 november 2018

Om jonge renners te behouden voor de wielersport en te binden aan de Zuid-Hollandse regio gaan een groot aantal Zuid-Hollandse verenigingen het komende jaar nauwer met elkaar samenwerken.

Dat hebben zij gisteravond afgesproken tijdens een interactieve bijeenkomst bij LRTV Swift in Leiden. Zo komen er in 2019 centrale trainingen voor Nieuwelingen en Junioren m/v en worden regioactiviteiten georganiseerd, waar telkens een andere vereniging gastheer is. Daarnaast gaat een Junioren districtsploeg een buitenlands wedstrijdprogramma rijden en komt er een combinatieploeg Zuid-Holland voor Nieuwelingen en Junioren van ‘ kleinere’ verenigingen, zodat ook zij startgelegenheid hebben in de Nederlandse klassiekers.

Richard Visscher KNWU Regiocoach (STDC) Zuid Holland

Open Zuid Hollands Kampioenschap Jeugd

4 oktober 2018

Dit jaar organiseren we voor de tweede maal een open Zuid Hollands kampioenschap. Het is een klasssement over de 5 jeugdtournooien in Zuid Holland in de periode eind mei tot eind september. Op die manier willen we de deelname aan KNWU wedstrijden na het NK stimuleren.
Eindstand Open Zuid Hollands Kampioenschap
Uitleg Open Zuid Hollands Kampioenschap

Schijfremmen

1 juli 2018

Schijfremmen definitief toegestaan per 1 juli 2018

Per 1 juli 2018 toegestaan worden in het wegwielrennen en BMX. Vanuit de UCI zijn er geen aanvullende voorwaarden gesteld aan de uitvoering van de schijfremmen. Omdat er vanuit de handel aangegeven wordt dat er (net als bij de mountainbike) straks enkel nog racefietsen met schijfremmen te koop zullen zijn, heeft de KNWU besloten om de schijfremmen voor alle categorieën - dus ook Jeugd en Nieuwelingen - toe te staan.

Opblaasbogen bij wegwedstrijden

20 juni 2018

Omdat we regelmatig bevraagd worden over dit onderwerp hebben we de volgende tekst gepubliceerd op basis van reglementen verzorgd door KNWU Team Service.

Opblaasbare structuren (N)
Met uitzondering van de finishmarkering, zijn vanaf 1 januari 2022 opblaasbare structuren op of over de weg verboden.

(N) Tussen 1 januari 2018 en 1 januari 2022 zijn opblaasbare structuren op of over de weg, onder de volgende voorwaarden, alleen toegestaan om de startlijn, de laatste kilometer en de finishlijn te markeren:

  • De structuur moet worden uitgerust met twee generatoren, evenals twee ventilatoren tegelijkertijd werken; de structuur moet worden gehandhaafd in een stabiele positie, zelfs in het geval een van de twee generatoren uitvalt;
  • Ten minste één technicus moet alert blijven dichtbij de structuur om actie te ondernemen als er een probleem optreedt;
  • Tenminste één van de twee blowers moet voorzien zijn van een thermische brandstof generator;
  • Brandstof moet, indien nodig, naast de constructie aanwezig zijn;
  • De structuur moet met ten minste 10 ankerpunten worden gewaarborgd. (Gewijzigd per 1.01.03; 1.01.18)

© KNWU District Zuid-Holland · Contact

Π